DEC 30, 2008DRAGOS MOINESCU
CONSUMREDUS

Alegerea unui frigider economic

Unul din cei mai mari consumatori de energie electrica din orice casa este bineinteles frigiderul iar alegerea acestuia merita cateva minute de gandire.

Cand trebuie inlocuit un frigider?

Daca exista multiple modalitati de a reduce consumul o data aparatul achizitionat, si alte nenumarate posibilitati de a lua o decizie buna atunci cand trebuie sa alegeti intre mai multe aparate, inlocuirea celui deja existent nu e intotdeauna o decizie oportuna.

Frigiderele foarte vechi consumă multă electricitate şi sunt asemenea bombelor chimice cu efect întârziat din cauza freonului conţinut. Noile frigidere consumă până la 75% mai puţină energie decât cele fabricate acum 25 de ani. Aşa că, dacă frigiderul dvs. are peste 15 ani de când e cumpărat, e mai ecologic să vă cumpăraţi altul nou. Vă veţi da seama că facturile pentru electricitate se vor micşora şi vor sfârşi prin a plăti recenta achiziţie.

Nu acelasi lucru se poate spune despre inlocuirea unui frigider vechi de 4-5 ani. Anul de referinta in care au aparut multe tehnologii menite sa reduca puterea consumata a frigiderelor este anul 2000.

Cat de mult consuma si costa un frigider vechi ?

In general, un frigider vechi de 10 ani consuma dublu, iar unul vechi de 20 de ani triplu, fata de un produs din generatia noua de electrocasnice. Dar consumul nu este doar de electricitate. Frigiderele vechi mai au si proasta meteahna de a se defecta des. Sa o luam altfel - se defecteaza frigiderul vechi de 20 de ani. Reparatia pare minora, si.. Doar nu arunci un frigider pentru un compresor de 200 ron.. La care se mai adauga manopera si freon de 100 ron. In astfel de cazuri deja motivatia de a lua altul creste cu valoarea reparatiei celui vechi - de 300 ron in exemplul dat.

Peste aceasta mai putem adauga valoarea de 15-25% din valoarea celui nou data bonus in sistem buyback. Caz in care practic pretul unui frigider nou se reduce aproape la jumatate.

Ce fel de frigider trebuie cumparat?

Evident unul care din fabricatie este menit sa consume putin. Puteti urmari etichetele de la orice magazin si puteti alege un Frigider de clasa A+.  In afara de asta merita sa urmariti si consumul anual estimat si consumul ajustat la volum

Consum ajustat la volum

Este normal ca un frigider mai mare sa consume mai mult. De aceea a fost introdus concetul de consum ajustat la volum, iar volumul total al frigiderului este exprimat in unitati care cuprind atat volumul "fresh" cat si cel al congelatorului.

AV = (Fresh Volume) + 1.63 x (Freezer Volume) - adjusted volume.

Congelator separat

Frigiderele care au congelatorul incorporat (cu o singura usa) sunt mult mai putin eficiente decat cele cu usa separata pentru congelator. Desi pretul este sensibil mai mic, pierderile de energie sunt foarte mari. La acestea se adauga necesitatea decongelarii mult mai frecvente.

ARTICOLE ASEMANATOARE

COMENTARII

Incarc comentariile ...
© 2012 - ConsumRedus.ro - Schimbă viitorul. Consumă eficient.