DEC 01, 2008DRAGOS MOINESCU
CONSUMREDUS

Izolatia podului

Podul reprezinta pentru majoritatea caselor o pare parte a contactului cu exteriorul, de aici si nevoia pentru o izolatie corespunzatoare.

Se poate realiza cu paturi de material izolant sau cu spume aplicate sub presiune. Atentie la echipamentul de protectie care trebuie purtat, la indicatiile producatorului, la valorile R marcate pe produse.

Tip pentru aplicarea paturilor : primul strat se pune intre imbinari sau zonele de trecere , al doilea strat se pune perpendicular pe primul si va acoperi tot.

Nu trebuie uitat accesul la pod, care la randul sau trebuie izolat, altfel devenind o gaura in bariera termoizolanta intre casa si mediul exterior. Cateva solutii pentru a crea accesul in pod sunt:

  • Trapa: ea trebuie inchisa perfect etans si captusita pe ambele parti cu material de izolatie, de preferat rigid.
  • Usa : se va izola pe fata dintre pod cu material si trebuie verificat daca se inchide bine.
  • Scari care se rabateaza : o solutie moderna de a economisi spatiu si de a  crea o buna izolatie accesului catre pod.

Un alt aspect legat de izolatia podului este montarea unei bariere reflectorizante la suprafata acoperisului. Ele sunt formate din cate o folie de aluminiu aplicata pe un suport rigid si aplicate intre pilonii de sustinere, imediat sub acoperisul casei. Astfel  se reduce transferul de caldura prin radiatie intre acoperis (tabla, tigla) si podeaua mansardei.

Referinte: Energy.gov

ARTICOLE ASEMANATOARE

COMENTARII

Incarc comentariile ...
© 2012 - ConsumRedus.ro - Schimbă viitorul. Consumă eficient.